tiistai 11. syyskuuta 2012

Barbapinko-kakku

Vanhemman pojan synttäreille tehdyn traktorikakun jälkeen aloin miettiä, minkälaisen kakun tekisin nuoremman 1-vuotissynttäreille. Päivänsankari ei vielä esittänyt toiveita asiasta, joten sain vapaat kädet. Pojalla on sininen barbapinko-pehmolelu, josta idea lähti. Tein kolme levykakkupohjaa, josta leikkasin halutun muotoiset palat. Välissä on valkosuklaatäyte ja mansikkatäyte, niiden ohjeet ovat Kinuskikissalta. Päällä on sinistä marsipaania. Silmien valkoiset osat ovat myös marsipaania, mustat osat samoin kuin suun, nenän ja ripset piirsin mustalla elintarvikekynällä, joita saa ainakin nettikaupoista ja leivontatarvikeliikkeistä. Kädet leikkasin marsipaanista, ne eivät tosin ole kovin kauniit tai edes samannäköiset keskenään... Mutta eipä se haitannut, hyvin näytti maistuvan sekä päivänsankarille että muille vieraille.

Pohja (1 pellillinen)
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mansikkatäyte
2 dl mansikkasosetta
2 dl kevytvispiä
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Valkosuklaatäyte
4 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
250 g valkosuklaata

Päälle
vispikermaa
marsipaania


  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon nuolijalla käännellen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa pohja välittömästi sokeroidulle leivinpaperille.
  • Tee mansikkatäyte: soseuta marjat. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, tuorejuusto, sokeri ja vaniljakreemijauhe.
  • Tee valkosuklaatäyte: vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Leikkaa kakkupohjasta haluamasi muotoiset palat. Aseta ensimmäinen pala tarjottimelle, kostuta ja levitä päälle mansikkatäyte. Aseta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle valkosuklaatäyte. Aseta päälle kolmas kakkupohja. Kostuta. Kiedo kakun päälle kelmua ja anna mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Levitä ohut kerros kermaa kakun päälle. Kauli marsipaani levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoittele reunat. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti